Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Reportáž z hokejového turnaje

WINTER CLASSIC 2024 OVLÁDLI HÓJEŽDÁCI! 

Za doprovodu slušné porce diváků a moderátorky Evy Stiborové byl v neděli 14. 1. 2024 rozehrán historicky první hokejový turnaj pod širým nebem. Do turnaje se přihlásilo hned 6 družstev - HC Mustang Žatčany, Dřeváci, Badec, Mladá krev, Bohové hokeje a Hóježďáci. Jedinou podmínkou přihlášky byla účast alespoň jednoho člena v týmu, který bydlí v Žatčanech, nebo hraje za SK Bemeta Žatčany, proto byly všechny týmy připuštěny k zápisu.

Turnaj se hrál 3 na 3 systémem každý s každým, přičemž první čtyři ve skupině postupovali do semifinále. Po velkých a často vyrovnaných bojích se do vyřazovací části jen těsně nedostaly týmy Badec a Mladá krev. V prvním semifinále šlo o konfrontaci hlavních pořadatelů. Dřeváci v čele s Davidem Šillerem byli nakonec lepší v závěru zápasu a po obratu z 1:2 na 4:2 měli jistou medaili. Druhé semifinále vyznělo jednoznačně pro Hóježďáky, kteří si poradili s Mustangem 8:4.

Zápas o třetí místo byl odvetou skupinového duelu a týmu HC Mustang Žatčany vyšel skvěle, když deklasoval Bohy hokeje v poměru 6:0. A stejně jednoznačně skončilo i finále. Hóježďáci, zastoupení Markem "Kaštanem" Novotným, nedali Dřevákům šanci a po konečném skóre 6:1 si odvezli putovní pohár domů.

Cenu za nejužitečnějšího hráče získal Jarek Kalvoda za urputnost v osobních soubojích spolu s hromadou kanadských bodů.

Konečné umístění:

1. Hóježďáci (Marek Novotný, Standa Polouček, Martin Flajšinger, Tomáš Kachlík, Dominik Šedivý, David Víška)

2. Dřeváci (David Šiller, Martin Rode, Patrik Matov, Ondřej Zoubek)

3. HC Mustang Žatčany (Jarek Kalvoda, Bohuš Kalvoda, Patrik Michl, Zdeněk Sýkora, Honza Dolák, Honza Procházka, Tomáš Huťa, David Pospíšil)

4. Bohové hokeje (Tomáš Kalla, Tomáš Zrza, Ondřej Dokoupil, Jarek Bystřický, Tomáš Klíč)

5. Badec (Jirka Hanák, Radek Lejska, Antonín Sedláček, Miloš Autrata)

6. Mladá krev (Štěpán Lauterbach, Matyas Lauterbach, David Lauterbach, David Švaňhal, Matěj Habiger, Patrik Habiger)