Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Společný tým Žatčan a Moutnic vyhrál Cezava Cup

Zastupitelé členských obcí dobrovolného svazku Region Cezava společně v pátek 24. září 2021 uspořádali tradiční fotbalový turnaj Cezava Cup. Hostitelem byl opět skvěle připravený sportovní areál Pastvisko v Otmarově a srdeční otmarovštví pořadatelé. Hráči se rozdělili do čtyř týmů podle obcí (Otnice, Nesvačilka, společný tým Žatčan a Moutnic a společný tým Telnice, Těšan, Měnína a Blučiny) a ty se utkaly o putovní pohár, který letos obhajovali fotbalisté ze společného týmu Moutnic a Žatčan. Vyrovnané zápasy a chvílemi i špičkové výkony některých zastupitelů byly povzbuzovány fanoušky, kteří se dobře bavili. A nakonec především o to šlo. Sice jsme shlédli krásné zápasy, cílem však bylo budování dobrých sousedských vztahů v rámci našeho regionu. A to se jistě podařilo jak při fotbale, tak i při následném společenském programu.

Společný tým Moutnic a Žatčan ve finále těsně porazil zastupitele z Nesvačilky a obhájil tak vítězství celého turnaje Cezava Cup. V utkání o třetí místo se utkal společný tým Telnice, Těšan, Měnína a Blučiny s týmem z Otnic a tentokráte až díky penaltovému rozstřelu měli navrch zastupitelé z Otnic. Naši reprezentanti si zaslouží poděkování za předvedené výkony a obětavost. Za společný tým Moutnic a Žatčan za naši obec nastoupili Tomáš Kalla a Vojtěch Hemala.

Po skončení sportovní části probíhalo také tradiční meziobecní družení, jehož program zpestřila harmonikářka Tereza Kniežová – Škrháková. Kromě dobré nálady, veselého zpěvu došlo také na řešení některých meziobecních projektů a navazování budoucí spolupráce mezi členskými obcemi. Věříme, že právě dobrá atmosféra, v níž se celý Cezava Cup odehrál, dále povzbudí jinak velmi dobré sousedské vztahy členských obcí DSO Region Cezava.

Děkujeme všem, kteří tradiční přátelský fotbalový turnaj připravili, ať už samotným organizátorům, tak i domácím, kteří opět projevili svého vzorného hostitelského ducha. Těšíme se zase příště…

 

  1. MouŽa (Moutnice + Žatčany)
  2. Nesvačilka
  3. Otnice
  4. TeTěMěBl (Telnice + Těšany + Měnín + Blučina)

26 snímků z turnaje Cezava Cup si můžete prohlédnout ZDE