Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Hejtman Jihomoravského kraje informuje o očkování

Jihomoravský kraj ve středu 20. ledna 2021 zkušebně zorganizoval v Těšanech očkování seniorů 80+ s pomocí praktického lékaře. Ve spolupráci s krajským koordinátorem pro očkování jsme chtěli ověřit funkčnost tohoto systému, kdy nemocnice dodá vakcínu a praktický lékař očkování provede. Ukázalo se, že tento způsob očkování bude fungovat a my jsme připraveni ho spustit.  

Původně jsem Vás všechny chtěl oslovit v pondělí a následně rozběhnout tento systém pro celý kraj. Bohužel jsme se dozvěděli, že Jihomoravský kraj dostane méně vakcín, než bylo přislíbeno, jednak kvůli výpadku dodávek společnosti Pfizer, ale také kvůli přepočítávání počtu vakcín pro jednotlivé kraje.  
 
Nyní jsme tedy připraveni do čtrnácti dnů spustit tento systém očkování celokrajsky, ale po dohodě s krajským koordinátorem pro očkování nebudeme nic rozjíždět do té doby, než budeme mít fyzicky vakcíny k dispozici. Zkušenost je totiž taková, že co nemáme v ruce, nemusí již zítra platit. 
 
Děkuji za Vaši trpělivost a pochopení. Potřebné informace Vám zašlu hned, jakmile budou připravené dávky k očkování, aby s Vámi následně krajský koordinátor pro očkování ve spolupráci s fakultními nemocnicemi a praktickými lékaři přichystali plán, distribuci a celkovou logistiku očkování Vašich občanů. 
 
S pozdravem
Mgr. Jan Grolich
hejtman Jihomoravského kraje