Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Oznámení farnosti Žatčany

Na základě Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky ze dne 23. dubna 2021 dochází od 26. dubna 2021 ke změnám pravidel pro návštěvy bohoslužeb. Nově tedy již neplatí omezení počtu účastníků 10% kapacity kostela, ale je možné využít kapacitu kostela tak, že účastníci mezi sebou dodrží rozestupy dva metry, s výjimkou členů jedné domácnosti. 

Bohoslužeb se mohou věřící účastnit za splnění stále platných tří podmínek, kterými jsou: ochrana dýchacích cest (respirátory nebo nanoroušky), dezinfekce před vstupem do kostela a dvoumetrové rozestupy. Nadále se doporučuje nepoužívat svěcenou vodu a vynechat podávání rukou při pozdravení pokoje. Stále platí dispenz otce biskupa od osobní účasti na nedělní bohoslužbě. 

On-line stream mší svatých z kostela sv. Petra a Pavla v Újezdě u Brna můžete sledovat na YouTube kanálu SHM: https://www.youtube.com/c/shmujezdubrna.

Možnost přijmout v kostele v Žatčanech svaté přijímání je vždy po nedělní mši svaté. 

Přehled online vysílaných katolických bohoslužeb najdete na www.mseonline.cz


Salesiáni ze Žabovřesk vás srdečně zvou na mše svaté a společné modlitby růžence s adorací, ke kterým se můžete připojit na kanále YouTube SalesiániŽabov­řesky