Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

JARNÍ PŘEDPLATNÉ do divadla Boleradice

Kulturní výbor ZO Žatčany oznamuje, že se občané mohou přihlašovat k jarnímu divadelnímu abonomá 2024 v Boleradicích. Dopravu hradí obec, cena vstupenky je 160,- Kč, celková cena za pět představení je 800,- Kč. Zájemci o vstupenky se mohou přihlásit u paní Vladimíry Sedláčkové do konce měsíce října 2023 na telefonním čísle 602 678 388.  

J A R N Í    A B O N O M Á    2 0 2 4

DIVADELNÍ SPOLEK BRATŘÍ MRŠTÍKŮ BOLERADICE

20. 1. 2024, 19.30 hod. – DS Karel Čapek Děčín

(délka představení 90 minut, představení je bez přestávky)

 Karl Gassauer – Casanova na duchcovském zámku

Hluboce lidská komedie popisuje poslední dny slavného milovníka žen a světoběžníka na zámku v Duchcově. Osamělý, vystavený intrikám a útokům, zde napsal své paměti, které se později staly světově proslulými. Autor přidal do této jeho životní etapy ještě poslední lásku – Žofii.

24. 2. 2024, 19.30 hod. – DS Šáchor Zohor, SK

(délka představení 135 minut, představení je s přestávkou)

Jozef Ovečka - Kurníkšopa

Záhorácká komedie. Do rodiny hospodáře Matouše zavítá po dlouhé době muzikant Vašek, kolega, člen kdysi jedné z nejlepších cimbálovek. Matouš, sám bývalý muzikant, se od něj dozví, že muzikanti, se kterými kdysi hrával i on, se rozpadají a na konci měsíce se definitivně rozhodli skončit. Matouš si vzpomene na zvyk, který přetrvával v jejich kapele: „Pokud má některý z členů v rodině svatbu, ostatní kluci mu na svatbě hrají zadarmo“. Když se o tomto zvyku dozví jeho žena, rozhodne se, že musí do konce měsíce vystrojit svatbu své nejstarší dceři Jolaně a využít tak možnost zdarma mít k dispozici jednu z nejlepších kapel a pomstít se tak své odvěké rivalce Boženě za to, že ona měla honosnější svatbu a stále jí to dává pocítit.

Dcera Jolana se však do vdavek nehrne, proto její matka vymyslí plán, do kterého zasvětí i svého muže Matouše. Bez vědomí své dcery dají za ni inzerát do novin. Matouš má zanést inzerát do novin spolu s inzerátem, ve kterém nabízí k prodeji krávu.

23. 3. 2024, 19.30 hod. – DK Jirásek Česká Lípa

(délka představení 70 minut, představení je bez přestávky)

Stephen Sachs – Maude, Lionel a prst Jacksona Pollocka

Tragikomedie o hledání smyslu umění i života. Lionel, bývalý ředitel Metropolitního muzea umění v New Yorku a přední odborník na moderní malířství přijíždí na odlehlé parkoviště v kalifornském zapadákově, aby tam posoudil případnou pravost obrazu Jacksona Pollocka, který ve výprodeji koupila za 3 dolary bývalá barmanka, příležitostná alkoholička a vůbec ztracená existence, Maude Gutmanová. Mezi těmito dvěma absolutně odlišnými postavami za začíná odehrávat příběh, ve kterém zdánlivě jde o posouzení pravosti obrazu, ve skutečnosti však jde o hodnoty, ztráty a prohry v jejich životech. Někdy komický, někdy tragický dialog postupně odkrývá skrytá zákoutí jejich osudů, kariér, lásek. Současně s tím, jak postupně vystupuje do popředí charakter obou hrdinů, odvíjí se i příběh o tom, co je to umění a v čem je jeho síla.

27. 4. 2024, 19.30 hod. – DS Vicena Ústí nad Orlicí

(délka představení 80 minut, představení je bez přestávky)

Oscar Wilde - Jak důležité je mít Filipa

Tato divadelní hra o lásce a námluvách společenské smetánky viktoriánské Anglie, v níž autor nešetří ironií a sarkasmem, nejvíce potěší romanticky založené anglofily s cynickým postojem k manželství.

 18. 5. 2024, 19.30 hod. – DS Svatopluk Hodonín

(délka představení 120 minut, představení je s přestávkou)

Jean-Michel Ribes - Divadlo bez zvířat

Šest rozmarných, a tak trochu absurdních hříček. Chvála životních kotrmelců a lidsky groteskních chvil v běžných situacích, obyčejných setkáních, ale zato s podivnými obraty a překvapivými zvraty. Diváci se mohou těšit na: Tragédii, Mořského racka, U.S.A., Průdušky, Moniku a Vzpomínky. Jako třešničku na dortu si můžete vychutnat ještě jednu aktovku – Já jsem Herbert ze sbírky Víš přece, že neslyším, když teče voda.