Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Upozornění pro pěstitele vinné révy a producenty vína

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, registr vinic upozorňuje všechny pěstitele révy vinné a producenty vína na administrativní povinnost vyplývající z vinařského zákona - zaslat ústavu každoročně prohlášení o sklizni, produkci a zásobách.
Nyní, po ukončení vinařského roku 2007, je aktuální Prohlášení o zásobách.
Toto prohlášení  podává každý pěstitel, který na vinicích s plochou 10 arů a větší pěstuje hrozny, které dále zpracovává byť jen pro potřebu vlastní nebo potřebu své rodiny a dále pak každý, kdo uvádí víno do oběhu.
Producent i obchodník zde uvádí stav zásob vína a ostatních vyjmenovaných produktů k 31.červenci.
Všem těmto výrobcům vína doporučujeme zkontrolovat, zda při zahájení výroby vína nahlásili tuto skutečnost registru vinic.
Prohlášení o zahájení/přerušení/ukončení výroby produktů – stručněji Prohlášení o výrobě – oznamuje výrobce nejpozději v den, kdy poprvé začíná zpracovávat hrozny.  ÚKZÚZ umožňuje  toto oznámit v současné době i zpětně a splnit si tak svou povinnost. K tomu slouží tiskopis  -  příloha č.17 k vyhlášce 323/2004 Sb. který je umístěn na internet. stránkách. Jedná se Jednorázové ohlášení, které se neoznamuje každoročně.
Platné tiskopisy spolu s pokyny k jejich vyplnění jsou k dispozici na obecních úřadech, popř. přímo v sídle ÚKZÚZu ve Znojmě-Oblekovicích.
Bližší informace lze získat na internetových stránkách na adrese: www.ukzuz.cz, popř na tel.číslech ústavu (515 304 119)
Včasné odevzdání řádně vyplněných tiskopisů je z důvodu splnění zákonné povinnosti  ve vlastním zájmu každého pěstitele révy vinné a producenta vína a je jednou z podmínek  pro přiznání dotací a podpor poskytovaných vinařům Státním zemědělským intervenčním fondem (SZIF).
 
Za spolupráci děkují pracovníci registru vinic
 
 
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Odbor trvalých kultur – oddělení registru vinic
Znojmo - Oblekovice
 
 
Ing. Miroslav Račický
referent státní správy
ÚKZÚZ
Odbor trvalých kultur - oddělení registru vinic
Znojmo - Oblekovice 16
671 81 Znojmo
tel:  515 304 117, 737267031
fax: 515 304 112
e-mail: miroslav.racicky@ukzuz.cz