Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Tříkrálová sbírka s koledováním dětí po obci

Úvodní stránka > Kulturní kalendář > Tříkrálová sbírka s koledováním dětí po obci >
Datum konání akce:06.01.2024
 
Místo konání akce:obec
 
Pořadatel akce:Charita
 
Kontakt na pořadatele akce:dagmar.svob1@email.cz

V sobotu 6. ledna 2024 v dopoledních hodinách vyjdou v naší obci do ulic skupinky koledujících dětí. S písní "My tři králové, jdeme k vám" přináší lidem radostnou zvěst vánočních svátků a obdarovávají je drobnou pozorností. Dveře domů pak označí nápisem K † M † B †, za kterými následuje letopočet. Ty značí spojení Christus mansionem benedicat (Kristus ať žehná tento příbytek). Současně koledníci prosí o finanční příspěvek do úředně zapečetěné kasičky opatřené charitním logem. Výtěžek Tříkrálové sbírky je tradičně určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí. Získané prostředky jsou rozděleny podle předem daných pravidel na projekty v Česku i zahraničí.

Zveme malé i velké děti, které se chtějí zapojit do tříkrálové sbírky, aby přišly tuto sobotu v 9:00 hodin na faru. Děkujeme!

Finanční dar je možné také darovat převodem na Tříkrálový sbírkový účet číslo 66008822 / 0800, variabilní symbol 777 06 200.

Sbírku je možné podpořit (celoročně) zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru: DMS KOLEDA 30  (60, 90, nebo 190, cena jedné DMS je 30,-/60,-/90,-/190,- Kč, ze kterých získá Charita ČR do sbírky 29,-/59,-/89,-/189,- Kč)

FARNÍ CHARITA předem děkuje za všechny dary a vstřícný přístup ke koledujícím dětem.

Děkujeme za vaši štědrost.