Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Fotbalisté SK Bemeta Žatčany si zahrají III. třídu

Fotbalisté SK Bemeta Žatčany si v následující sezóně zahrají III. třídu. Přestože tým skončil v uplynulé sezóně až na třetím místě, okresní fotbalový svaz jim nabídnul mimořádný postup, který klub přijal. Hlavní roli v rozhodnutí hrála hlavně finanční a časová náročnost u venkovních zápasů. V případě setrvání ve IV. třídě by totiž tým hrál ve druhé skupině, skládající se ze soupeřů na severu okresu. Hráčům se tak po prvním roce od znovuzaložení povedlo to, na co by si nikdo nevsadil. A fanoušci se mohou těšit na 13 atraktivních soupeřů, včetně několika klasických derby. Nová sezóna startuje už v polovině srpna.


Žatčanští fotbalisté obsadili 3. místo v tabulce

Fotbalisté SK Bemeta Žatčany po obnovení činnosti končí sezónu na 3. místě tabulky. V posledních třech kolech získali 6 bodů za 2 výhry 4:0 s Pozořicemi B a Moutnicemi B, závěrečný duel proti Rajhradicím B byl nakonec zrušen ve prospěch soupeře kvůli souběhu času utkání s žatčanskými hody. Ani případný bodový zisk by však k lepšímu umístění nepomohl, jelikož Měnín B o týden dříve právě Rajhradice B kontumačně porazil. Žatčanští se v tomto ročníku prezentovali kvalitní hrou a o druhé místo je připravil zřejmě úvodní nezdar a absence brankáře v podzimní části. Jinak tým zdatně konkuroval i vítězi soutěže a například s Měnínem B má pozitivní bilanci 2-1-1, se vzájemným skóre 8:8. Dále má mužstvo druhou nejlepší obranu a 3 hráče v první desítce tabulky střelců. Sportovní klub tímto děkuje všem fanouškům a teší se znovu cca v polovině srpna.


Těšany B - Žatčany 2:6

Žatčanští fotbalisté si připsali snadnou výhru v Těšanech, když tamní béčko deklasovali poměrem 6:2. I přes nepříznivé počasí se našim hráčům duel povedl a zejména díky pěti gólům v první půli bylo rychle rozhodnuto. Ve druhém poločasu tak dostali více prostoru střídající hráči, kterým vývoj v posledních zápasech nepřál. Dva góly si shodně připsali T. Kalla a M. Novotný, jednou se trefil P. Fábry a D. Pospíšil. Žatčanský tým je aktuálně na 3. příčce a čeká na zaváhání Měnína, na který ztrácí jediný bod.


Žatčany - Měnín B 2:2

Fotbalisté SK Bemeta Žatčany vybojovali v přímém souboji o druhé místo s Měnínem B alespoň remízu 2:2 a prozatím udrželi soupeře za zády. Ten má ale vše ve svých rukou díky zápasu k dobru. Začátek zápasu vyšel skvěle, už ve 12. minutě se prosadil P. Fábry a poslal naše do vedení. Jenže hosté se brzy oklepali a o 8 minut později srovnali skóre. Zbytek poločasu byl vyrovnaný a oba týmy zahodily minimálně jednu velkou příležitost ke skórování. Ve druhé půli byli naši hráči dominantnější, ale k většímu ohrožení branky to nevedlo. A tak to byl Měnín, kdo se ujal v 65. minutě vedení, když proměnil nařízenou penaltu. Žatčanští marně dobývali soupeřovu polovinu a fanoušci už se smiřovali s prohrou. V 94. minutě však přišel zázrak, poslední střelou na bránu doslova za vteřinu dvanáct vyrovnal T. Kalla a na stadionu propukla remízová euforie.


Žatčany - Rajhradice B 3:5

Žatčanští fotbalisté podlehli Rajhradicím B na domácí půdě 3:5, přestože ještě v 70. minutě sahali po remíze. Soupeř však předvedl kvalitnější výkon a ke konci utkání třemi góly utrhl vítězství pro sebe. Rajhradice šly do vedení po deseti minutách hry, našim se sice podařilo po trpělivé hře vyrovnat, ale těsně před koncem poločasu se opět prosadili hosté. Nástup do druhé půle našim vyšel, soupeř znervózněl a na hřišti houstla atmosféra, která vyústila ve vyrovnávací gól. Rajhradice ale využily zaváhání v obraně a v 75. minutě se dostali zase do vedení. Náš tým musel zariskovat, čehož hosté dokonale využili a vstřelili další dvě branky. V závěru už jsme jen korigovali na 3:5. Dva góly vstřelil T. Kalla, jeden O. Sedláček.


Žatčany - Moutnice B 2:0

Žatčanští fotbalisté 23. 4. 2023 přivítali na svém hřišti soupeře z Moutnic a díky dvěma gólům v posledních 5 minutách hry zvítězili 2:0. Ostře sledovaný duel, který by se dal označit za derby, byl překvapivě vyrovnaný zejména kvůli nepřesné koncovce našich hráčů, a tak si diváci museli počkat na to nejlepší až na konec. Ani drtivý tlak ve druhé půli totiž nevedl ke gólu, zatímco hosté se houževnatě bránili a bojovali za remízu. Nakonec se ale v 86. minutě prosadil T. Zrza a zlomeného soupeře vzápětí dorazil O. Sedláček. Žatčany jsou po 4 zápasech na jaře stoprocentní, teprve příští týden však přijde opravdová zkouška proti lídrovi tabulky, který v celé sezóně zatím nezaváhal.


Pozořice B - Žatčany 1:4

Žatčanští fotbalisté jsou zatím na jaře stoprocentní a tentokrát si bez problémů poradili v Pozořicích i přesto, že v utkání chyběla hned pětice hráčů. Náš tým od začátku dobře napadal a soupeře přehrával ve všech směrech. Zaslouženě tak šel po dvaceti minutách do vedení a šance přibývaly. Pozořické béčko sice zvládlo z ojedinělé šance vyrovnat, ale minutu před koncem poločasu Žatčany opět vedly. Převaha se kompletně projevila ve druhé půli, kdy soupeř fyzicky odpadl, naši přidali další dva góly a zvítězili 4:1. Hattrick zaznamenal T. Kalla, jednu trefu si připsal P. Fábry. Díky ostatním odloženým utkáním se tak tým v nekompletní tabulce dostal dočasně na druhé místo.


Žatčany - Těšany B 3:1

Fotbalisté SK Bemeta Žatčany v prvním jarním duelu doma nezaváhali a porazili Těšany B 3:1. Průběh zápasu vypadal jednoznačně, už v 10. minutě se trefil P. Fábry a o 7 minut později L. Barteček. Potom však přišel neuznaný gól kvůli ofsajdu, tyčka z přímáku a další zahozené šance, které soupeř potrestal snížením na 2:1. Nakonec viděli diváci drama až do konce, kdy v 90. minutě potvrdil výhru T. Zrza. Žatčany se dostaly díky ostatním výsledkům na dostřel k druhému místu a v sobotu zajíždění do Pozořic.


Měnín B - Žatčany 2:3

Fotbalisté SK Bemeta Žatčany vstoupili do jarní části soutěže cennou výhrou na půdě Měnína 3:2, přestože celý první poločas prohrávali 0:1. Ve druhé půli však zlepšili svůj výkon, lépe se na hřišti pohybovali a třemi góly v rozmezí dvanácti minut otočili vývoj utkání. Soupeř se navzdory závěrečnému tlaku neprosadil a náš tým si tak připsal mimořádně důležité 3 body, díky kterým se přiblížil druhému místu v tabulce, kterou drží právě měnínský kádr. O góly se postaral 2x T. Kalla a D. Cupák.


Měnín B - Žatčany 4:0

Poslední zápas podzimní části našim fotbalistům nevyšel, v Měníně inkasovali 4 branky a přezimují tak na 3. místě tabulky. Utkání rozhodla především koncovka a výkony brankářů. Zatímco Měnín se dokázal prosadit z několika málo střel na bránu, Žatčanští spolehlivě zahazovali šance, nechávali vyniknout domácího brankáře a poprvé v sezóně vyšli gólově na prázdno. Třetí místo je i tak úspěchem a značí, že v Žatčanech se fotbal hrát nezapomněl.


Rajhradice B -  Žatčany 5:1

Druhý letošní souboj v té době dvou nejlepších týmů soutěže vyzněl opět příznivě pro lídra tabulky, který zatím bez ztráty bodu kráčí za postupem. Naši fotbalisté sice vzdorovali v prvním poločasu a mohli jít i do vedení, ale soupeř předvedl o úroveň lepší fotbal a od 20. minuty trestal všechny naše chyby bez milosti. Alespoň čestný gól vstřelil  v 60. minutě T. Zrza.


Moutnice B - Žatčany 0:5

Naše mužstvo v neděli  9.10.2022 odehrálo další mistrovské utkání, tentokrát na hřišti Moutnic. Už od začátku poločasu byl průběh hry jednoznačný, v 5. minutě otevřel skóre T. Kalla a do poločasu padly ještě další tři branky (J. Kalvoda, 2x M. Novotný). Druhá půle už byla ve volnějším tempu, nicméně šancí bylo pořád dost a na konečných 5:0 upravil opět M. Novotný, který se tak postaral o první hattrick za SK Žatčany v této sezóně. Za zmínku stojí také třetí čisté konto M. Vaňka, který svými výkony deptá soupeřovy útočníky. Díky vysoké výhře se SK vyhoupl na 2. místo tabulky, ovšem závěr podzimní části ukáže, jestli se mu podaří dobré umístnění udržet. Žatčany v posledních dvou kolech zajíždějí do Rajhradic a Měnína.


Žatčany - Měnín B 3:0

Fotbalisté SK Žatčany odehráli skvělé utkání proti Měnínu "B" a připsali si další 3 body do tabulky, které momentálně znamenají 2. místo v soutěži. V zápase měli naši jasnou převahu, kterou zužitkovali už v první půli, kdy se trefil J. Kalvoda a P. Fábry. Ve 38. minutě sice neproměnil penaltu R. Poláček, ale hosté byli neškodní a tak tento moment nemusel nikoho mrzet. V druhém poločasu uzavřel na konečných 3:0 T. Kalla.

Žatčany - Rajhradice B 2:3

V sobotu 10 4. září se odehrálo další kolo IV. A třídy, ve kterém žatčanští fotbalisté nestačili na Rajhradice B a těsně prohráli 2:3.

Žatčany - Moutnice B 4:1

V neděli 4. září se odehrálo další kolo IV. A třídy. Ostře sledovaný duel proti Moutnicím B dopadl výborně pro naše fotbalisty, kteří rozhodli už v první půli a otočili nepříznivý stav 0:1 ze 7. minuty na konečných 4:1. Gólově se prosadili P. Michl, T. Kalla, J. Kalvoda a P. Fábry. Utkání přihlíželo více než 100 diváků.

Pozořice B - Žatčany 4:2

V sobotu 27. srpna 2022 odehráli fotbalisté SK Žatčany druhý mistrovský zápas, ve kterém bohužel nestačili na Pozořice B a prohráli na jejich hřišti 4:2 (3:0). Utkání poznamenala absence hned čtyř hráčů ze základní sestavy, nicméně náhradníci podali srdnatý výkon a odešli se vztyčenou hlavou. Oba góly našich vstřelil T. Kalla. 

Žatčany - Těšany B 2:1

V neděli 21. srpna 2022 fotbalisté SK Žatčany nastoupili k prvnímu mistrovskému utkání v sezoně 2022/2023. Na domácí půdě přivítali Těšany B a i přes úvodní nervozitu dokázali zvítězit 2:1. Z našeho týmu se gólově prosadili Tomáš Zrza a Tomáš Kalla. Sportovní klub by tímto rád poděkoval všem zúčastněným za skvělou podporu a atmosféru.