Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

MK Budulínek vzpomíná na léto 2021

Vzpomínka na léto 2021

Přes zimu a jaro nás zasáhla vlna vládních opatření, a tak se maminky s dětmi v Budulínku nescházely. Pár setkání se událo v červnu venku před sokolovnou. A protože jsme se přes zimu neviděli, tak jsem  i letos chtěla zopakovat společné velké setkání aktuálních i odrostlých dětí z Budulínka, které proběhlo v předchozích dvou letech. Tentokrát to vyšlo až na prázdninový čas. Přestože před létem hodně pršelo, nám akce vyšla na krásný horký letní den.

V úterý 13. 7. 2021 se uskutečnilo 3. letní setkání. Tentokrát proběhlo v Ninja parku. Kde jsme ve stínu stromů nachystali stoly s občerstvením, pro rodiče i ledovou kávu. Děti se mohli schovat před sluncem do připravených stanů, pohrát si s hračkami, či absolvovat připravené dráhy. Úspěch sklidily i zahradní postřikovače s vodou.

Od tří hodin se začali postupně lidé scházet. Kdy si děti na hřišti mohly hrát a rodiče se společně pobavit. Na pátou hodinu si pro děti naše paní učitelky Míša a Kristýnka ze školky připravily tancování a soutěže.

Před šestou hodinou začal objednaný program. Ten jsem do poslední chvíle tajila, aby měly děti i rodiče překvapení. Navštívil nás pan Petr Havlan se svým programem pro děti. Přivezl k nám 50 afrických bubnů. A protože některé děti byly už na prázdninách, tak pár bubnů zbylo i na rodiče, kteří se mohli také aktivně zapojit a vyzkoušet si bubnování.

Pan Havlan se svým programem navštěvuje např. školky nebo tábory. Má ho skvěle připravený, děti umí zaujmout a motivovat. I přesto ne každé dítě vydrželo celou hodinu, ale jiné byly přímo unešené. I dospělí odešli s neobvyklým zážitkem. Po programu dostaly děti sladkou odměnu a pexeso.

Pak jsme si všichni opekli špekáčky a děti navečeřené a spokojené odešli domů do hajan.

I přes ideální počasí na jógu přišlo jen pár maminek. Děkuji instruktorce Petře, že i přes to, si s nimi zacvičila a ony odešly se skvělým pocitem.

Děkuji obci Žatčany za příspěvek na akci a nachystání plochy. Sokolu za půjčení hraček, paní Březinové za odměny, školce za zapojení se do programu a všem maminkám, které mi pomohly s chystáním či úklidem. A také samozřejmě všem co přišli a akci si s námi užili. Třeba se stane tradicí a příští léto se znovu setkáme.

Velké množství fotografií je uloženo ZDE

Za Mateřský klub Budulínek napsala Zuzana Nováková