Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Petice za rekonstrukci silnice v obci Žatčany

Vážení,

podávám informace o stavu „Petice za rekonstrukci průjezdního úseku silnice II/416 v obci Žatčany“ nyní již pod heslem „štěstí přeje připraveným“.

- proč již heslo „štěstí přeje připraveným“?, no protože i přes přetrvávající problémy spojené s koronakrizí a nedostatkem peněz se ledy hnuly a pomalu se blížíme k cíli,

- jistě si řada občanů všimla, že se kolem průtahové silnice již „něco děje“, tak ano, začaly se provádět přípravné práce, je podepsána smlouva na zpracování Projektu „Průtah obcí Žatčany“ za cenu cca 800 tis. Kč vč. DPH, projekt má být hotov do konce tohoto roku vč sond, průzkumů sítí, hlukové studie aj.. To znamená, že vlastní realizaci opravy již budou scházet „jenom peníze“, ale jak jsem již informoval dříve, i když je nedostatek peněz v rozpočtu Kraje, tak v případě, že bude „projekt“, tak jsou možnosti, že stavba může být realizována z mimořádných dotací jak od státu, tak EU, např. Státní fond dopravní infrastruktury, operační programy EÚ apod. Za stejných podmínek se podařilo i v koronakrizi z mimořádných dotací opravit cestu ze Žatčan do Újezda, kdy tento úsek nevyžadoval podrobný projekt. Nyní je do Projektu zapojena i naše obec, která se bude finančně podílet na výměně části obrubníků v průtahu obce. Současně s opravou komunikace se dokončí chodník a jeho odvodnění k „Šanhaji“. Důležité je rovněž to, že oprava nebude jenom od cedule začátku obce, ale již od křižovatky z hlavní silnice Telnice - Moutnice.

Takže závěrem si držme palce, abychom po dokončení Projektu nečekali „moc dlouho“ na peníze a oprava mohla brzy proběhnout. O dalším průběhu a vývoji podám další informace přes www, televizní kanál obce a Zpravodaj.

Dne 23.7.2022 JUDr. Milan Bedroš