Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Reportáž ze 2. letního setkání ve Starém lese

V pondělí 29. června 2020 se uskutečnilo 2. letní setkání ve Starém lese. No a jak už nám rok 2020 ukázal, není to rok na plánování, i když jsem se do přípravy pustila až měsíc před termínem. Snažila jsem se nachystat program v přírodě, který se bude líbit dětem i rodičům. Ale počasí člověk neovlivní a v pondělí bylo zrovna deštivo. I přesto se akce uskutečnila, i když ne v lese, ale v zázemí sokolovny.

Lidé a hlavně děti se začali scházet před 4 hodinou. Už na ně čekala připravená sokolovna, kde mohly děti využít jejich oblíbené skluzavky, trampolíny, dráhy a výjmečně i úkryty ze stanů a tunelů, nebo stoly, kde bylo pro ně nachystané bylinkové vybarvování. Rodiče si mohli dát kávu, čaj a drobné občerstvení.

Program zahájily paní učitelky ze školky, které si pro děti nachystaly hudební program s nástroji či padákem. Myslím, že dětem se to moc líbilo, protože je to pěkně rozdivočilo. Abychom je na chvíli usadili, dostaly děti do ruky lízátka a chviličku poslouchaly povídání o přírodě. No, co si budeme povídat, i těch 10 minut byl úspěch. Poté jsme uvařili „oběd“ pro ptáčky, kdy děti přisypávaly semínka a míchaly. Dostaly sáček směsi domů, aby nakrmily ptáčky ve své zahradě. Jako dárek za výdrž dostaly Budulínkovy omalovánky s ptáčky, oplatky či bonbony.

Před šestou hodinou už byl připravený oheň na opékání, počasí se umoudřilo a byl moc příjemný podvečer. Většině dětí se nechtělo ze sokolovny a divočily, jak jen mohly. Ale postupně se zadařilo dostat je ven všechny a uklidit sál na jógu. Venku na ně čekalo ještě jedno překvapení a povozily se na voze s koníkem. Kdo si donesl špekáček, tak se před sokolovnou i navečeřel a už stačilo doma ty raubíře jen uložit.

V sedm hodin začala hodina jógy pro maminky a mohly se protáhnout a sklidnit po tom náročném odpoledni. Zúčastnilo se deset maminek a než jsme skončili, byly už všechny děti doma.

Myslím, že i přes nepřízeň počasí se akce vydařila, i když byla třeba trocha improvizace. Děti se opravdu vydováděly a byly spokojené a krásně jsme zakončili tento školní rok v sokolovně.

Chtěla bych ještě jednou poděkovat všem, kteří se na akci menším či větším dílem podíleli. Nápad sice může být jeden, ale na realizaci je třeba podpora a spolupráce. Také děkuji všem rodičům, kteří to v tom počasí nevzdali a přišli.

Tak třeba za rok nám to v tom lese vyjde.

Spoustu snímků ze 2. letního setkání ve Starém lese si můžete prohlédnout ZDE

za Mateřský klub Budulínek napsala Zuzana Nováková