Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Historické snímky ze Žatčan a Třebomyslic 2

Mezi historické snímky naší obce, založené v hlavní nabídce obecních stránek pod záložkou „Fotogalerie“ / „Historie“ přibyly další tři zajímavé historické fotografie.

Na prvním snímku jsou žatčanští atleti z roku 1939, zleva jmenovitě Bohuslav Sýkora, František Krejčiřík, Jan Blažek, Gabriel Lauterbach, Emil Sehnal, Vladimír Sitař a Jan Klanica:


Druhý snímek byl pořízen v roce 1924 a zachycuje skupinový snímek svatebčanů na svatbě Klimenta Sýkory z Třebomyslic a slečny Ludmily Oujezdské z Měnína.


Následující snímek je zlatá svatba Františka a Anežky Sýkorových v roce 1939, kteří jsou vyfotografováni  se svými pěti syny, jejich manželkami a s vnoučaty (vpravo dole – dva hoši v oblecích – jsou bratři Zdeněk a Kliment Sýkorovi). Fotografie byla pořízena v Žatčanech na dvoře domu č.p. 167 (dříve Třebomyslice č.p. 67), vpravo nahoře je vidět Rychlíkův mlýn.

Ze svého rodinného alba nám snímky ke zveřejnění na internetových stránkách obce poskytl a elektronickou poštou zaslal pan Zdeněk Sýkora, kterému tímto velmi děkujeme za zaslání zajímavých historických fotografií .

Máte-li kdokoliv další podobné zajímavé snímky, pohlednice či dokumenty, neváhejte je rovněž zaslat na emailovou adresu ZatcanyNET@seznam.cz pro zveřejnění na stránkách naší obce.

 Svatba Klimenta Sýkory
Svatba Klimenta Sýkory
 
Zlatá svatba Sýkorů
Zlatá svatba Sýkorů