Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

2007 Ples

Úvodní stránka > Spolky a sdružení > Myslivecké sdružení > Články > 2007 Ples >

Jaký byl 30. Myslivecký ples?

Tuto otázku jsme si kladli už v sobotu 13. ledna 2007 odpoledne, když jsme se všichni značně nevyspalí sešli na poklesovém úklidu rozlehlých prostor orlovny po třicátém jubilejním plese.

Čekalo nás spousta práce, ale práce radostné, protože tento ples se podle většiny účastníků skutečně vydařil. A nic na tom nezměnil ani absolutní zákaz kouření ve všech sálech orlovny. Nakonec všichni pochopili, že je to celosvětový trend a své zhoubné vášni se oddávali na čerstvém vzduchu.

S přípravami jsme začali již dlouho dopředu, bylo nám jasné, že na myslivecké plesy chodí příznivci nejenom zelených ozbrojených mužíčků, ale hlavně hosté toužící ochutnat zvěřinová jídla, v normálních restauracích prodávaná za nehorázné ceny a ti, kteří touží vyhrát něco z tomboly, která je mnohem bohatší než na jiných vesnických zábavách.

Ta naše čítala 150 výher, z toho rovná stovka přímých výherních čísel byla v obálkách, dalších 35 bohatších cen se losovalo z očíslovaných obálek a nakonec jsme vylosovali dokonce i vstupenky.

Poprvé jsme oslovili asi dvacet podnikatelů s žádostí o příspěvek do jubilejní třicáté tomboly. Jejich hodnotné dary nás překvapily a zároveň potěšily šťastné výherce. Nejvíc nás ale dostal náš zelený kamarád pan Laďa Malec malým příspěvkem pro vegetariány v podobě dvou prasečích půlek, které sotva vlekli dva statní chlapi, tří selat a ještě vepřové hlavy.

Všem dárcům ještě jednou moc děkujeme!

A co se týká těch zvěřinových specialit, tentokrát jsme vsadili na skutečného profesionála a požádali o jejich přípravu a výdej. Také myslivce tentokrát z Těšan Pavla Rychlíka, který má gastronomii v popisu práce a je jeho povoláním a zároveň koníčkem. O kvalitě jím připravených jídel svědčí i to, že pro 250 účastníků připravil 180 jídel a ráno odjížděl s trochou strouhanky a dvěma litry fritovacího oleje. Prostě snědlo se všechno a někteří gurmáni se přiznali, že večeřeli před půlnocí a pak ještě jednou nad ránem gulášek – vyprošťovák.

Ke kvalitě nabízených vín a ostatních nápojů také nebylo zásadních připomínek, až snad na umístění často navštěvovaného baru v přisálí, kde se tvořily dlouhé fronty a průchod se často úplně zablokoval.

Jako novinku jsme zavedli bezplatnou telefonickou rezervaci míst stolů, tato možnost byla hojně využita, věřím, že ke všeobecné spokojenosti hostů. My jako pořadatelé jsme měli už dva dny před plesem jasno ohledně účasti, neboť již ve středu bylo obsazeno všech 200 míst.

Hudební skupina Modul vytvořila skutečně temperamentní show s tradiční přemírou decibelů, takže pokusy cokoliv sdělit sousedovi u stolu nebo partnerce na parketu se ukázalo jako naprosto neuskutečnitelné. Musím ale přiznat, že dokáží obzvlášť k ránu vytvořit skutečně nevázanou plesovou atmosféru a o tu na každém plese hlavně jde.

Bouřlivý potlesk za svoje vystoupení sklidily také mažoretky z Lažánek, ani se nechce věřit, že vystoupily zcela bezplatně a odměnou jim bylo 20 tatranek, 3 kg banánů a pomerančů a 3 litry džusu na zahnání žízně po vystoupení. Děvčata, ještě jednou děkujeme a za rok určitě nashledanou.

Svoje ohlédnutí za 30. mysliveckým plesem zakončím konstatováním, že i když tato akce nás stojí hodně úsilí při přípravě, aby všichni naši hosté byli maximálně spokojeni a občas si říkáme „letos naposledy“, po nějakém čase se začíná rodit v hlavách myslivců scénář toho plesu následujícího.

Takovým startovacím impulsem dalšího plesu se může stát i suché konstatování, pronesené nad ránem jedním žatčanským spoluobčanem, který připravuje zábavy v jiné organizaci: „Dnes jste nám nasadili vysokou laťku.“

V roce 2007 napsal MVDr. Jiří Ryba, myslivecký hospodář