Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Zájezd do Krakowa a Vieličky

Obec Nesvačilka pořádá dvoudenní výlet k severním sousedům do Krakowa a Vieličky. Zájezd se koná od 19. do 20.10., jsou ještě volná místa. Prosíme zájemce o závazné přihlášení tento týden do čtvrtka 3.10. včetně na tel. čísle 544 248 245.


V sobotu 19.10.2019 a v neděli 20.10.2019 obec Nesvačilka pořádá dvoudenní výlet k severním sousedům do Krakowa a Vieličky. Cena zájezdu: 2.700,- Kč za osobu mimo Nesvačilku, 2.300,- Kč za osobu pro občany Nesvačilky V ceně zájezdu je: cesta autobusem, ubytování včetně jednotné večeře a snídaně formou bufetu, vstup do Solných dolů ve Vieličce. V ceně zájezdu není cestovní pojištění osob a další vstupy. Závazné přihlášky na tel. č. 544248245, SMS 602 938 819, email: ucetni@nesvacilka.cz. Záloha 1.000,- Kč.

Program:

První den: Odjezd v brzkých ranních hodinách. Kolem poledne příjezd do středověkého bývalého hlavního města Polska - Krakowa. Prohlídka historického centra města: hradní návrší Wawel s katedrálou, (možnost prohlídky interiéru a krypty polských králů a významných osobností polského národa), dále Rynek a slavné Sukiennice, ve kterých se ve středověku prodávaly látky, bazilika Nanebevzetí Nejsvětější Panny Marie ze 14. století, Jagellonská univerzita - druhá nejstarší vysoká škola ve střední Evropě, Královská cesta… Ubytování v hotelu, večeře, nocleh.

Druhý den: Po snídani, prohlídka královských solných dolů ve Vieličce, které jsou stejně jako centrum Krakova na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Prohlídka unikátních prostor nacházejících se v hloubce 100-120 metrů pod zemí - kaple, solná jezera, sochařská výzdoba ze soli, chodby v délce více než dvou kilometrů. ( upozorňujeme, že v některých úsecích nutné použít schodiště, není výtah ). Návrat do Krakova, prohlídka starobylého židovského města Kazimierz, dnes součásti Krakova s mnoha synagogami, starým židovským hřbitovem a starobylou dominikánskou bazilikou sv. Trojice ze 13. století. Odpoledne volno k pozdnímu obědu nebo nákupům. Odjezd zpět do ČR, předpokládaný příjezd ve 22.00.

Vstupy a nepovinné poplatky: (uvedené vstupy jsou orientační, mohou se mírně lišit) Královský zámek Wawel (http://www.wawel.krakow.pl) Reprezentační komnaty - 17 PLN, Královská apartmá – 24 PLN, Zbrojnice + klenotnice - 17 PLN, Dračí jáma - 3 PLN, katedrála ve Wawalu je zdarma, Mariánský chrám - 8 PLN vstup krypta, věž a klenotnice katedrály - 10 PLN, Collegium Maius - 15 PLN, Muzeum (měšťanský dům) Plac Marianski č. 3 - 6 PLN, Palác Ciolowski - galerie pravoslavného umění - 15 PLN, palác Ciolkowski - Muzeum Jana Pavla II. - 10 PLN, Kazimierz - synagoga - 10 PLN. Solný důl Vielička (www.kopalnia.p) kamera/fotoaparát - 10 PLN