Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Reportáž z 1. letního setkání ve Starém lese

V pondělí 24. června 2019 se uskutečnilo 1. letní setkání ve Starém lese, které bylo pojaté jako závěrečná akce mateřského klubu Budulínek a Jógy, která se běžně koná v sokolovně. Po třetí hodině začaly k chatě přicházet maminky s malými dětmi. U chaty byla nachystaná dráha na bosé chození, nějaké kruhy a kroužky na házení a plno různých hraček. Na louce bylo několik stanů, aby se mohli děti schovat třeba i před sluníčkem. Program začal až po čtvrté hodině. Pro nejmenší děti bylo nachystáno pásmo písniček, tanečků a pro ty větší nějaké malé tvoření a knížky o zvířátkách. Děti si odnesly domů postavičky zvířátek a knížky, které mi věnovaly některé místní maminky. Poté začalo povídání o bylinách, kdy se mohli lidé zeptat na to, co je zajímalo. K večeru se udělal oheň na špekáčky a kdo nemusel spěchat domů, tak si mohl zacvičit jógu v přírodě. Jóga na louce byla výborná, jen škoda, že si ji nepřišlo užít více lidí.

Celá akce se vydařila. Počasí bylo jak na objednávku, u chaty byl příjemný stín, lidí přišlo přiměřeně, ale hlavně, kdo přišel, tak si užil krásné pohodové atmosféry u lesa. Což byl můj záměr.

Velký dík patří obci Žatčany, která skvěle nachystala nejen prostředí u chaty, ale i cesty k lesu a přispěla na drobné občerstvení, které bylo u chaty k dispozici. A také děkuji všem, kteří se zapojili menším či větším dílem a pomohli mi akci uskutečnit. Hlavně děkuji Lucce Vaňkové, která mi vše pomohla nachystat a nafotila celou akci.

za Mateřský klub Budulínek napsala Zuzana Nováková

ZDE si můžete prohlédnout několik snímků z 1. letního setkání ve Starém lese.