Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Jak vznikal „Lampionový průvod světlušek“

První „Lampionový průvod světlušek“ proběhl v roce 2010. Tenkrát jej pro děti vymyslela a připravila Edita Bílá. Paní Bílá ho organizovala dlouhá léta sama. Až později jí s přípravou začala pomáhat Radka Procházková a akce přešla pod záštitu obce. Průvod se stal oblíbeným a v obecních akcích se zařadil mezi tradiční akce. V letošním roce předala štafetu dalším. Úkolu se ujmul Mateřský klub Budulínek. Organizaci celé akce si vzaly na starosti Gabriela Lízalová a Zuzana Nováková. Do přípravy akce se mohly zapojit větším či menším dílem všechny maminky, které se svými dětmi Budulínek navštěvují.

Děti nasbíraly hezké oválné kamínky a jeden středeční večer se sešly v sokolovně maminky na akci nazvané Malování broučků. Během příjemného večera se z kamínků staly broučci, berušky, včelky nebo třeba šnečci.

Některé maminky nám zapůjčily světýlka, abychom mohly nazdobit park. Jiné zase napekly perníčky. Paní učitelky ve škole i školce nacvičily s dětmi Mravenčí ukolébavku. V Budulínku si děti vyrobily tykadla, aby na průvod vyrazily stylově jako broučci či berušky.

Akci jsme naplánovaly do nejmenších detailů. Nezbylo než doufat, že nám vyjde počasí a žatčanské děti budou mít pěkný zážitek.

za Mateřský klub Budulínek napsala Zuzana Nováková