Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Založení Budulínka

Úvodní stránka > Spolky a sdružení > Budulínek > Články > Založení Budulínka >

Od počátku května letošního roku probíhají každou středu dopoledne od 9:30 do 11:30 v místní sokolovně v Žatčanech setkání maminek a dětí. Klub Budulínek vznikl s cílem vytvořit prostředí pro vzájemné setkávání a výměnu zkušeností maminek a zejména pro navazování kontaktů nejmenších dětí se svými vrstevníky. Děti, dosud se pohybující pouze v rámci rodiny, si zvykají na širší kolektiv, objevují nepoznané věci a navazují nová přátelství. Mají zde také širokou škálu možností, jak se vyřádit. Během každé schůzky se mohou děti zapojit do společných her, zazpívat si a zahrát na jednoduché hudební nástroje či se rozveselit u dětských říkanek. Větší děti ocení cvičební nářadí z vybavení sokolovny.

Program jednotlivých setkání je poměrně volný a odvíjí se od věku a rozpoložení přítomných dětí. Nejmladším dětem stačí možnost užít si neznámých hraček, starší jsou již ochotny zapojit se do jednoduchých společných činností. Sokolovna s hladkou podlahou je ideální dráhou pro všechny typy dětských vozidel a děti si možnosti závodění pořádně užívají. Pro děti jsou hračky jedním z nejdůležitějších faktorů spokojenosti – postupně se snažíme klub vybavit hračkami. Na některé hračky se maminky složily, velkou část hraček darovaly paní Edita Bílá a Lenka Suchá, jimž touto cestou děkujeme.

Věříme, že činností klubu jsme zaplnily chybějící mezeru v široké nabídce možností setkávání v Žatčanech. Přijďte se i vy za námi podívat a pomoci vytvořit příjemné prostředí pro naše děti. O letních prázdninách má i Budulínek prázdniny, takže na viděnou v září. 

Za mateřský klub Budulínek Ludmila Binková

Zdroj: Obecní Zpravodaj 2/2011