Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Pozvánka na setkání rodičů ke vzdělávacímu programu ZŠ

Změna místa konání setkání rodičů ke vzdělávacímu programu ZŠ

Diskuzní setkání rodičů k novému školnímu vzdělávacímu programu Základní školy Žatčany a také k dalším podnětům ohledně fungování ZŠ se uskuteční v sobotu 26.  ledna 2019 v 16:00 hodin na obecním úřadě, nikoliv v orlovně, jak bylo původně plánováno.

Na setkání jsou zváni všichni zájemci o fungování žatčanské školy, zejména rodiče, jejichž děti budou do školy v budoucích letech nastupovat. Pokud se nemůžete setkání zúčastnit, tak můžete své podněty zaslat e-mailem předsedkyni školské rady Janě Rudolecké (srzatcany@seznam.cz).


Vážení rodiče budoucích žatčanských školáků,

Základní škola Žatčany připravuje revizi školního vzdělávacího programu (ŠVP). ŠVP stanoví rozložení a obsah učiva v jednotlivých ročnících. Revize může přinést částečné změny do fungování školy. Protože bychom rádi, aby do žatčanské ZŠ do budoucna chodily všechny děti, které v Žatčanech bydlí, zahájilo zastupitelstvo obce ve spolupráci se školou diskusi s rodiči o tom, jaká by měla žatčanská škola v příštích letech být. První společné setkání již proběhlo v roce 2018 (zápis je zde). Vedle vymezení rámce pro diskuzi ze setkání vyplynulo, že prvním krokem musí být shromáždění podnětů rodičů a sladění představ a podnětů rodičů.

Prosíme Vás tedy, abyste se zamysleli nad tím, co byste pro své budoucí prvňáčky (až páťáky) ve vzdělávání na ZŠ očekávali a napsali svůj názor e-mailem předsedkyni školské rady Janě Rudolecké (srzatcany@seznam.cz). Je přitom jedno, jestli víte, jak současná škola funguje, nebo ne. Rozhodně také neočekáváme, že jste odborníky na vzdělání – v žádném případě nepůjde o diskusi odborně pedagogickou, ale o snahu dobrat se společnými silami k takové škole, se kterou budete jako rodiče žáků rádi spolupracovat na rozvoji svých dětí. Žádný názor nebude z diskuse vyloučen, všechny připomínky jsou vítány.

I když nepošlete podněty e-mailem, budeme moc rádi, když se setkáme v co největším počtu (klidně i s dětmi) v sobotu 26. ledna 2019 v 16:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Žatčany. Máte-li o diskusi zájem, ale už teď víte, že se nebudete moci zúčastnit, zašlete prosím tuto informaci také e-mailem, nebo nás kontaktujte osobně. V případě zájmu vás budeme průběžně informovat o vývoji a zasílat podklady pro diskuzi.

Za obec Žatčany a školskou radu
Jakub Tuček
Jan Binek
Jana Rudolecká