Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Upozornění na uzavírku Dornychu

Termín uzavření Dornychu je naplánován od 12. března 2018.  Stavební práce potrvají podle zadání výběrového řízení 30 měsíců.
Proč se kope a staví? Přeložení tramvaje z ulice Dornych do ulice Plotní a nové dopravní řešení celé této lokality je jedním ze strategických projektů města Brna. Jeho cílem je zlepšení průjezdnosti této oblasti. Klíčové bude především přeložení tramvajové trati z ulice Dornych do ulice Plotní. Dojde ke zkapacitnění ulice Dornych i křižovatky Dornychu a Zvonařky a zklidnění ulice Plotní. Průjezdnost této lokality se po dokončení stavebních prací zlepší jak pro řidiče, tak pro chodce a uživatele městské hromadné dopravy. Vytvoří se tím také základní předpoklady pro další rozvoj tohoto území.
Projekt Tramvaj Plotní je zařazen mezi strategické projekty města Brna.
Dopravní omezení
Rekonstruovat se bude nejprve ulice Dornych, a to ve směru z jihu. V každé z etap projektu bude zachován maximální možný průjezd pro osobní automobilovou dopravu. Využita bude i nová ulice Kalová (Nová Agrozet), spojující Dornych a Masnou, jejíž stavba byla nultou etapou tohoto projektu. Omezení MHD Tramvaj číslo 12 bude po většinu doby stavby ukončena ve smyčce Zvonařka. V dalším úseku ji nahradí autobusy, které obslouží například i ulice Plotní a Masná

Více informací naleznete na:

https://www.brno.cz/strategickeprojekty/tramvaj-plotni/

www.kopemezabrno.cz