Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Příběhy ze života Daňka Krátila

Finanční správa přibližuje lidem problém daňových úniků kresleným humorem

Finanční správa vydala naučnou brožurku, kde formou vtipných kreslených příběhů vysvětluje lidem, že bez patřičných nástrojů a bez jejich pomoci je na krácení daní krátká. V osmi příbězích na motivy skutečných událostí z praxe finančních kontrolorů popisuje nešvary jako například nepřiznávání skutečných tržeb nebo zaměstnávání načerno. Podle statistik u nás za jediný rok daňoví podvodníci nepřiznají příjmy ve výši 160 mld. korun a okradou stát o 80 mld. korun na DPH.

My všichni tím přicházíme o daně, které by pomohly třeba v nemocnicích nebo ve školách. Kdyby měla Finanční správa už dávno účinné nástroje typu kontrolního hlášení či elektronické evidence tržeb a lidé by si brali účtenky a nenechávali se zaměstnávat načerno, nedocházelo by k daňovým únikům v tak masovém měřítku.

Hlavní postavou kreslených příběhů je šejdíř Daněk Krátil, užívající si komfortu služeb státu, který mu sponzorují poctiví daňoví poplatníci. Finanční správa v jednotlivých příbězích problémy otevřeně pojmenovává, vysvětluje dopady podvodných jednání a ukazuje možnosti řešení.

Všechny příběhy jsou k nalezení na http://bit.ly/1YhUSo6

nebo

http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/fs-financni-sprava-cr/2015-Komiks-Danek_Kratil.pdf

http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/pro-media/tiskove-zpravy/2015/danek-kratil-6834