Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Pozvánka na NOC KOSTELŮ

Letošní NOC KOSTELŮ se koná 25. května 2018 a nabídne pestrý kulturně-duchovní program, který organizují tisíce dobrovolníků z jednotlivých farností. Ti, kteří navštíví kamenné kostely nebo modlitebny, si mohou vybrat z nesmírně pestré nabídky: nebudou chybět koncerty, komentované prohlídky, workshopy nebo divadelní představení. Možnost bude nahlédnout do kostelních sakristií či klášterních zahrad, zkusit si zahrát na varhany, vystoupat na věže či sestoupit do starobylých krypt, prožít liturgii nebo jen v tichém zastavení vnímat to, co bylo inspirací pro stavitele křesťanských chrámů. 

Noc kostelů je určena pro co nejširší veřejnost – i pro ty, kteří stojí mimo církev či na jejím okraji. V atmosféře, kterou Noc kostelů vytváří, mají návštěvníci možnost setkat se s křesťanstvím prostřednictvím rozhovorů, hudby, umění, nebo třeba svého niterného zážitku. Rozmanitost nabídky poskytuje mnoho možností, jak citlivě přiblížit křesťanství, církev, víru. Smyslem je oslovit a nabízet, v každém případě bez vnucování. Tímto způsobem pak zprostředkovat návštěvníkům pozitivní zkušenost v souvislosti s církví. Akce má také za úkol vzbudit zájem o společenskou a kulturní hodnotu kostelů.


Noc kostelů v Židlochovicích

V rámci Noci kostelů v Židlochovicích vystoupí 25. května 2018 ve 20:00 hodin v kostele Povýšení sv. Kříže na Coufalíkově nám. farní kapela s Marií Putnerovou, Tomášem Šenkyříkem a dalšími hudebníky s pásmem KŘESŤANSTVÍ V PÍSNÍCH BOBA DYLANA.


Noc kostelů - Blučina

16:00 - 21:30 hodin
MÁME OTEVŘENO
Výstup na kostelní věž, vstup do krypty v kapli sv. Barbory, volná prohlídka kostela, bohoslužebné oblečení, svíce a přímluva, 100 farních fotek - historické i současné fotografie kostela a života farnosti, občerstvení pro všechny příchozí na faře
16:00 - 19:00 hodin
DOPROVODNÝ PROGRAM NA FARNÍM DVOŘE
Kreativní vyrábění pro děti - vosková pečeť, rybička z keramické hmoty, andílek
17:00 - 17:30 hodin
"KDO ŠETŘÍ, MÁ ZA TŘI"
Vědomostní soutěž pro větší i menší děti
18:00 - 18:40 hodin
MŠE SVATÁ
19:00 - 19:20 hodin
"HEJ, UŽ VÍŠ?"
Vystoupení dětské blučinské scholy
20:00 - 20:40 hodin
POPELKA NAZARETSKÁ
Recitační pásmo, účinkují místní farníci
21:00 - 21:30 hodin
ADORACE PŘI SVÍČKÁCH
21:30 - 21:40 hodin 
ZÁVĚREČNÁ MODLITBA S POŽEHNÁNÍM