Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Pozvánka na slavnostní výlov rybníka VRKOČ

Rybnikářství Pohořelice, a.s. všechny zve na slavnostní výlov rybníka VRKOČ, který se nachází mezi obcemi Ivaň a Nová Ves, cca 25 km od Žatčan. Výlov pro veřejnost se koná od 26. do 28. října 2018, začíná každý den vždy v 7:30 hodin zátahem, jež je doprovázen odborným výkladem. Na koruně hráze rybníka budou mít návštěvníci možnost shlédnout expozici živých sladkovodních ryb. V průběhu celého dne bude výlov komentován, návštěvníci se budou mít možnost dozvědět více o chovu ryb, rybníkářství v ČR a jeho tradici, mimoprodukčních funkcích rybníků, vodoprávní problematice rybníkářství, zpracování ryb a výrobě rybích výrobků, základní informaci o firmě Rybníkářství Pohořelice a.s.

Pro návštěvníky výlovu je připraven prodej živých ryb, rybích výrobků (čerstvých, mražených, uzených a marinovaných), rybích specialit a široká možnost občerstvení, jakož i bohatý doprovodný program až do večerních hodin. Za zmínku stojí slavnostní pasování na rybáře, kdy při tomto tradičním ceremoniálu jsou noví zaměstnanci firmy přijímáni do cechu Petrova.

Při výlovu rybníka Vrkoč se budou konat různé akce pro veřejnost - předvedení tradičního rybářského řemesla, gastronomický program – nabídka rybích specialit (po tři dny), prodej živých ryb (Pohořelický kapr), uzených ryb a dalších výrobků z ryb, doprovodné zábavné akce. Během výlovu rybnka Vrkoč se budou rovněž konat prodejní trhy.

Rybník Vrkoč obhospodařuje a výlov pořádá Rybníkářství Pohořelice a. s., tel. č.: 519 424 372, info@rybnikarstvi-pohorelice.cz

Zde se můžete podívat na krátké videa z výlovu rybníka Vrkoč:

RH