Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Hodový snímek ze žatčanských hodů v roce 1935

Mezi historické snímky z naší obce, založené v hlavní nabídce obecních stránek pod záložkou "Fotogalerie / Historie / Hody" přibyla další zajímavá historická fotografie. Ze svého rodinného alba nám snímek ke zveřejnění na internetových stránkách obce opět poskytl a elektronickou poštou zaslal náš rodák, pan Zdeněk Sitař z Lanškrouna.

Fotografie zachycuje společný snímek 22 krojovaných stárků a stárek z roku 1935. Jedná se patrně o jednu z nejstarších hodových fotografií z našich původně dvou obcí – Žatčan a Třebomyslic.

Na další fotografii je stejný hodový snímek doplněný o jména stárků a stárek, tak, jak se je panu Sitařovi podařilo rozluštit z rubu fotografie. V seznamu chybí jméno jednoho stárka, ale snad se ještě najde někdo z pamětníků, kdo chybějící jméno doplní…

Fotografii si tedy pozorně prohlédněte a možná na ní naleznete známé tváře svých předků …

Panu Zdeňku Sitařovi tímto velmi děkujeme za zaslání naskenovaných fotografií a máte-li kdokoliv další podobné zajímavé snímky, pohlednice či dokumenty, neváhejte je rovněž zaslat na emailovou adresu ZatcanyNET@seznam.cz pro zveřejnění na stránkách naší obce.