Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Zápis ze 4. jednání Rozvojového výboru Zastupitelstva obce

Jednání proběhlo 6. dubna 2011 v zasedací místnosti OÚ Žatčany od 19:10 do 21:30 hodin.

Přítomni: Zdeněk Sýkora, František Poláček, Jaroslav Osička, Ondřej Ryba, Oldřich Zapoměl, Jan Binek.

Hlavním tématem jednání byla formulace stanovisek k aktuálním stavebním a technickým záležitostem rozvoje obce:

1)     Výbor diskutoval žádost stavebníka Tomáše Šoukala (novostavba na č. p. 74) o vyjádření ke stavebním plánům. Je třeba v souladu s regulativy územního plánu obce dodržet požadavek na sedlovou střechu domu.

2)     Výbor řešil možnosti připojení domu č. p. 31 (Harvánkovi) na veřejnou kanalizaci. Napojení bude s největší pravděpodobností nutné vést delší trasou přes sousední pozemky, nebo protlakem pod silnicí (zde ovšem mohou nastat komplikace s navážkou pod silnicí a také se spádem).

3)     Výbor diskutoval řešení napojení dalších novostaveb na inženýrské sítě.

4)     Na Šanhaji je třeba napojení na kabelovou síť řešit komplexně – udělat pro všechny s možností dalšího napojení. Vzhledem ke stávající kapacitě bude nutné posílit současné vedení (posílení rozvodních skříněk) – prověří Zdeněk Sýkora.

5)     Výbor na základě podnětu občanů doporučuje zřízení elektrické přípojky u obecní skládky. Přípojka by sloužila při pořádání akcí na louce pod skládkou. Současně s touto akci by se dalo vybudovat vedení k tenisovému hřišti a připravit podmínky pro budoucí vybudování osvětlení hřiště. V této fázi je třeba prověřit legislativou stanovené formální náležitosti akce.

6)     „Převedení“ územního plánu do souladu s novou legislativou bude stát 200 tis. Kč + DPH. Polovinu nákladů pokryje obec z dotace. Realizace proběhne v první polovině roku 2012.

7)     Starosta informoval výbor o nabídce na zpracování projektu komunikace na Šanhaji.

8)     Noví stavebníci na konci Šanhaje (u parcel na straně stávající zástavby směrem k Hranečnickému potoku) si vybudují sítě a komunikaci sami, aby mohli začít rychle stavět. Obci poskytnou část pozemků, aby byla udržena rovná uliční čára. Z hlediska napojení na sítě a výstavby ve zbývající části lokality na Šanhaji by dle výboru tento postup při úzké součinnosti s obcí neměl způsobit komplikace

9)     KORDIS zaslal nabídku na nový noční spoj (po půlnoci do Brna do Tuřan, kolem půl druhé z Tuřan do Žatčan a do dalších obcí s přímou návazností na noční spoj č. 95 od brněnského hlavního nádraží). Obce na trase by se musely podílet na jeho provozu částkou 62 tis. Kč za rok. Na trase je 7 obcí – podle počtu obyvatel by na Žatčany připadla roční platba 6 tis. Kč. Výbor doporučuje nabídku KORDISu přijmout.

10) Výbor diskutoval možnost zřízení přechodu pro chodce či alespoň odpovídající úpravy spojení chodníku a silnice (vydláždění části travnatého pásu) v blízkosti napojení silnice z Ovčíren na hlavní silnici poblíž středu obce. Trasu využívají často děti z MŠ.

11) Výbor doporučuje ořezat větve stromů nad chodníky.

 

Příští rozvojový výbor se uskuteční ve středu 4. 5. 2011 v 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Žatčany.

Zapsal Ing. Jan Binek, Ph.D.