Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Zápis z 3. jednání Rozvojového výboru Zastupitelstva obce

Jednání proběhlo 28. února 2011 v zasedací místnosti OÚ Žatčany od 19:15 do 21:40 hodin.

Přítomni: Zdeněk Sýkora, František Poláček, Ondřej Ryba, Oldřich Zapoměl, Jan Binek

Nepřítomni: Jaroslav Osička

Hlavním bodem jednání bylo dopracování dotazníků pro oslovení obyvatel obce, místních spolků a podnikatelů v rámci procesu zpracování Strategie rozvoje obce Žatčany. Dále byly projednány aktuální záležitosti rozvoje obce.

Výbor předkládá zastupitelstvu návrhy jednotlivých typů dotazníků. Rozvojový výbor doporučuje zastupitelstvu obce provést pomocí těchto dotazníků šetření názorů obyvatel a dalších subjektů působících v obci. Výsledky šetření budou důležitým východiskem Strategie rozvoje obce Žatčany. Výbor doporučuje, aby návrhy úprav zaslali zastupitelé e-mailem nejpozději jeden den před zasedáním zastupitelstva (tj. 8. 3.) starostovi obce, který je předá členům rozvojového výboru. Na zastupitelstvu by byly přijaty či zamítnuty navrhované úpravy a schválena definitivní podoba dotazníků.

Přehled dalších projednávaných témat:

1)      Technické záležitosti dotazníkových šetření: Dotazník pro zájmové organizace bude distribuován přes kulturní výbor, kde má zástupce většina ze zájmových organizací působících v obci. Dotazníky pro obyvatele může vyplnit každý obyvatel obce starší 15 let. Dotazníky budou rozneseny dle počtu těchto osob v jednotlivých domácnostech (nezávisle na obecním zpravodaji, ve zpravodaji bude ale problematice strategie rozvoje obce věnována pozornost). Zjištění informací od podnikatelů (zaměstnavatelů) zajistí starosta. Výbor se shodl na počtu cca 8 – 10 významnějších podnikatelů. Je třeba vyřešit způsob převedení dotazníků do elektronické podoby a jejich vyhodnocení (zejména dotazníků pro obyvatele).

2)      Starosta informoval členy výboru o podání žádosti o dotaci na vybudování místní komunikace za Kalvodovým a Tichým na Kouskách v rámci Programu rozvoje venkova Jihomoravského kraje (komunikace zvolena na základě doporučení rozvojového výboru z 3. 2. 2011).

3)      Starosta informoval členy výboru o struktuře inovovaného obecního zpravodaje. Výbor diskutoval otázku, zda je vhodnější formát A5 či A4. Uzávěrka aktuálního čísla obecního zpravodaje bude 15. 3.

4)      Výbor ocenil návrh Výboru pro životní prostředí na uspořádání „Dne pro obec“ a diskutoval některé organizační záležitosti.

5)      Do budoucna je třeba řešit odvodnění Kouta.

6)      Obec je přihlášena v soutěži „Zlatý erb“ o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí.

7)      Na Šanhaji je třeba vyřešit dešťová kanalizace.

8)      Stávající stavebníci na Malé Nivě nechtějí plynové přípojky (volí jiný způsob vytápění). Otázkou je, jak se k tomu postaví další stavebníci v dané lokalitě. Pozdější doplnění rozvodu plynu by už nemuselo být možné. V projektech technické infrastruktury v obci by měly být rozhodně zaznačeny vždy všechny potenciální inženýrské sítě.

Příští rozvojový výbor se uskuteční v týdnu 28. 3. – 31. 3. (resp. tak, aby proběhl cca týden před zasedáním zastupitelstva obce) dle aktuální časových možností členů výboru v 19 hodin v zasedací místnosti OÚ Žatčany.

 PŘÍLOHA zápisu:

-        Návrh dotazníku pro obyvatele

-        Návrh dotazníku pro místní zájmové organizace

-        Návrh dotazníku pro podnikatelské subjekty

 Zapsal Ing. Jan Binek, Ph.D.