Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Zápis z 2. jednání Rozvojového výboru Zastupitelstva obce

Jednání proběhlo 3. února 2011 v zasedací místnosti OÚ Žatčany od 19:15 do 21:35 hodin.

Přítomni: František Poláček, Jaroslav Osička, Ondřej Ryba, Oldřich Zapoměl, Jan Binek.

Nepřítomni: Zdeněk Sýkora.

Hlavním bodem jednání byl proces zpracování Strategie rozvoje obce Žatčany. Dále byly projednány aktuální záležitosti rozvoje obce.

Výbor přijal následující usnesení: Rozvojový výbor doporučuje zastupitelstvu obce zahájit zpracování strategie rozvoje obce. Vhodný způsob tvorby předkládá výbor v příloze.

 Přehled projednávaných témat:

1)     Výbor se shodl na významu, nezbytnosti zpracování a struktuře strategie rozvoje obce. V souvislosti s procesem tvorby strategie byly diskutovány způsoby zapojení občanů a dalších subjektů v obci (zejména způsob provedení dotazníkového šetření) a způsob zpracování dokumentů.

2)     Je vhodné zahájit jednání o nákupu pozemků pod přístupovou cestou k obecní kompostárně ze strany od Zahrad. V majetkové oblasti by obec měla sledovat, zda nejsou veřejně draženy pozemky v obci, o které by obec vzhledem ke svým rozvojovým záměrům mohla mít zájem.

3)     V záležitosti dokončení plynofikace zastavěné části Šanhaje probíhá dokončování projektové dokumentace a potřebných povolení k zahájení výstavby. V návaznosti na to bude zadáno zpracování návrhu dokumentace na dokončení zbývající části technické infrastruktury.

4)     Jsou další zájemci o výstavbu domů na Malé nivě. Klíčovým krokem je vyřešení pozemků pro výstavbu technické infrastruktury a komunikací. Stavebníci se musí vzájemně dohodnout a zvolit jednoho svého zástupce pro řešení těchto záležitostí s obcí.

5)    Prioritně je třeba řešit stav místní komunikace za Kalvodovým a Tichým na Kouskách. V první fázi minimálně uložením textilie a recyklátu.

6)    K diskuzi je nabídka Sokola, aby betonovou plochu před sokolovnou obec upravila na klidovou zónu a uzavřený prostor pro hry.

7)    Je třeba doplnit koše v místech mimo zastavěné území obce se zvýšeným pohybem osob (u okrasné školky, u Cézavy apod.).

Příští rozvojový výbor bude ve středu 2. března v 19 hodin v zasedací místnosti OÚ Žatčany.

Zapsal Ing. Jan Binek, Ph.D.

TOPlist