Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Zápis z 6. jednání Rozvojového výboru Zastupitelstva obce

Jednání proběhlo 1. června 2011 v zasedací místnosti OÚ Žatčany od 19:10 do 22:00.

Přítomni: František Poláček, Ondřej Ryba, Oldřich Zapoměl, Jan Binek.

Nepřítomni: Zdeněk Sýkora, Jaroslav Osička.

 

Výbor se zabýval následujícími záležitostmi:

Strategie rozvoje obce

1)     Výbor se seznámil se zpracovaným vyhodnocením dotazníkového šetření obyvatel, prodiskutoval výsledky a doplnil další kombinace otázek pro vyhodnocení. U různých podnětů se výbor zabýval možnými způsoby řešení (např. řešení veřejného WC při pořádání akcí na návsi).

2)     Výbor navrhuje uspořádat první veřejné projednání ke strategii rozvoj obce ještě před prázdninami v termínu středa 22. června v 19 hodin. Na tomto projednání by byly sděleny hlavní informace o procesu zpracování strategie rozvoje obce, představeny výsledky šetření mezi obyvateli a základní informace o situaci v obci. Současně by občané mohli vznést první podněty ke strategii rozvoje obce.

Různé

3)     Je třeba řešit místa s propadlou dlažbou v obci, kde se po dešti dělají kaluže – dlažba se bude muset přeskládat.

4)     Díry v místních komunikacích zalepit studenou asfaltovou směsí.

5)     Starosta informoval výbor o vývoji záležitostí týkajících se budoucí výstavby na Malé nivě.

6)     Do budoucna by se dala vyčistit (usazeniny se ale budou z dešťové kanalizace vyplavovat ještě několik let) a zakrýt struha u evangelického hřbitova a zřídit na špici pod hřbitovem dětské hřiště.

7)     Nesvačilka, Těšany a Moutnice nemají zájem o spolufinancování noční linky z Brna, kterou je ochoten Kordis v případě finanční účasti obcí zajistit. 

Příští rozvojový výbor se sejde mimořádně několik dní před prvním veřejným projednáním ke strategii rozvoje obce (bude upřesněno po schválení termínu projednání zastupitelstvem).

Pravidelné setkání výboru se uskuteční ve středu v týdnu předcházejícím 10. zasedání zastupitelstva obce v 19:00 v zasedací místnosti OÚ Žatčany.

Zapsal Ing. Jan Binek, Ph.D.