Nabídka:


MAPA OBCE ŽATČANY

Rozpočet obce

FIRMY V NAŠÍ OBCI
 

Počasí Brno - Slunečno.cz

Mateřské centrum Budulínek

Cena a kvalita vody

STATISTIKA:

TOPlist  

Zápis z 5. jednání Rozvojového výboru Zastupitelstva obce

Jednání proběhlo 4. května 2011 v zasedací místnosti OÚ Žatčany od 19:00 do 21:20.

Přítomni: Zdeněk Sýkora, František Poláček, Jaroslav Osička, Ondřej Ryba, Oldřich Zapoměl, Jan Binek. 

Výbor se zabýval následujícími záležitostmi:

1)     Členové výboru zkontrolovali a k záznamu do elektronické podoby připravili obdržené dotazníky s názory obyvatel obce: z celkového počtu 176 dotazníků jich 170 bylo vyplněno včetně identifikace, která umožní třídění a zjištění souvislostí odpovědí; 5 dotazníků bylo bez identifikace pohlaví, věkové kategorie apod.; 1 dotazník nebyl vyplněn a komentoval dění v obci pouze slovním popisem. Vedle statistického vyhodnocení odpovědí budou zaznamenány všechny slovní upřesnění a komentáře a budou zohledněny při formulaci strategie rozvoje.

2)     Zájemci o řešení různých rozvojových problémů ze strany obce, ať zformulují svou potřebu písemně, a rozvojový výbor se tím bude zabývat.

3)     Při parkování v obci by měli řidiči využívat místa k tomu vhodná a neblokovat chodníky či stát přímo na silnici. Problémovým parkováním se bude zabývat bezpečnostní výbor.

4)     Obec by měla vlastnit pozemky před domy, v nichž jsou vedeny obecní inženýrské sítě – při vytváření prostorové organizace nových lokalit či při řešení specifických požadavků u zastavěných pozemků je třeba hledat řešení, která toto umožní.

5)     Je třeba hledat jednotný přístup obce ke spolupodílení se vlastníků stavebních pozemků na nákladech na zhodnocení pozemků investicemi prováděnými obcí.

6)     Starosta informoval výbor o vývoji projektů v oblasti budování inženýrských sítí a místních komunikací.

7)     Při různých stavbách (výkopech) občanů je nutné důsledně respektovat vedení inženýrských sítí a počínat si tak, aby nedošlo k poškození sítí, nenechávat obnažené vedení sítí, obecně nenechávat delší dobu výkopy otevřené.

8)     Výbor doporučuje neprodleně zahájit kroky (získání povolení, vydláždění travnatých ploch v místě přechodu atd.) ke zřízení přechodu pro chodce mezi Rybovým a Weissovým.

9)     na přípravu nabídce na zpracování projektu komunikace na Šanhaji.

10) Zdeněk Sýkora informoval o návrhu technického řešení posílení kabelové sítě na Šanhaji. Materiál bude stát cca 15 tis. Kč, k tomu je třeba připočíst náklady na výkopové práce.

11) Starosta informoval o výsledku jednání na Pozemkovém fondu ČR. Jakákoliv jednání ohledně církevního majetku byla ministrem zemědělství zablokována. Při případných výměnách pozemků vyžaduje Pozemkový fond lepší bonitu, či dvojnásobnou výměru protihodnotou.

 

Příští rozvojový výbor se uskuteční ve středu 1. 6. 2011 v 19:00 v zasedací místnosti OÚ Žatčany.

Zapsal Ing. Jan Binek, Ph.D.